Tesznek-e rá pecsétet, tudják-e hitelesíteni a fordítást?

Igen, a Tabula Fordítóiroda hivatalos fordítást, vagyis ún. hitelesített fordítást is tud készíteni a helyben készült fordításokról. Az ilyen fordításokat a legtöbb európai ország hatóságai elfogadják, tehát Ön simán intézheti ügyeit az általunk lepecsételt, hitelesített fordításokkal.

Bizonyos esetekben azonban – s itt főleg az olyan kényesebb területekre kell gondolni, mint az állampolgárság megszerzése, a letelepedési kérelmek vagy a diploma, végzettség más országban való elismertetése – előfordulhat, hogy a kérelmet elbíráló hatóság kiköti, hogy a fordítást a helyi fordítók vagy fordítóirodák valamelyike készítse el, különben nem ismerik el azt.

Ilyen esetekben, amennyiben korábban már csináltunk hasonló célból fordítást, szívesen elmondjuk, hogy mit tapasztaltunk, de Ön is megkérdezheti ott, ahova be szeretné majd nyújtani a fordítást, hogy ragaszkodnak-e esetleg a helyi fordítóirodákhoz, vagy budapesti fordítóiroda is elkészítheti, lepecsételheti azt?

A fordítás hitelesítése

A fordítás hitelesítése általában úgy történik, hogy a fordítás alján két mondatban tanúsítjuk, hogy azt mi készítettük el, s a fordítás megegyezik az eredeti dokumentummal. Utána ellátjuk a fordítást bélyegzőnkkel, s összefűzzük az eredeti okirattal, vagy annak másolatával, ehhez egy háromszínű szalagot használunk.

Fontos még megemlíteni, hogy a hazai fordítóirodák által készített hitelesített fordítás vagy hivatalos fordítás nem azonos az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda által készített hiteles fordításokkal. Hiteles fordítás készítésére – néhány kivételtől eltekintve, mint amilyenek a cégkivonat – itthon kizárólag ez az iroda jogosult.

Ugyanakkor jó hír, hogy ilyen hiteles fordításra a külföldi ügyintézéshez legtöbbször nincs szükség, annak inkább a hazai hatóságok – okmányiroda, kormányablak – előtti ügyintézésnél van jelentősége. A Tabula Fordítóiroda tehát sok pénzt és időt spórolhat Önnek a magyar iratok angolra vagy németre fordítása során.

Győződjön meg róla Ön is, kérjen tőlünk árajánlatot most!

Részletekért hívjon minket most: 06 30 251 3850!