Orosz magyar fordítás, magyar orosz fordítóiroda Budapest

Fordítóiroda

Hivatalos orosz fordítás

Orosz fordítás nem csak Budapesten – az internet segítségével határainkon innen és túl is megrendelheti szolgáltatásainkat.

Gyors, pontos, minőségi munkavégzés és kedvező ár várja Önt, ha orosz fordításához a budapesti Tabula Fordítóiroda segítségét választja.

Néhány oldalas (1-4) megrendelés esetén akár huszonnégy órán belül kézhez kaphatja az orosz fordítását. A Tabula Fordítóiroda Budapest sokéves fordítói tapasztalattal, valamint anyanyelvi szintű nyelvtudással rendelkező munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére, amennyiben a következő szakterületeken szeretne orosz-magyar, illetve magyar orosz fordítást megrendelni:

  • autóipar (Yanfeng, Pappas, Porsche Hungária, stb)
  • gépgyártás
  • üzlet, gazdaság, marketing
  • informatika, távközlés
  • építőipar, vegyipar
  • mezőgazdaság, növénytermesztés
  • egészségügy, gyógyszeripar

Vállaljuk továbbá komplett weboldalak, valamint szerződések (adásvételi szerződés, bérleti szerződés) adó- és illetőségigazolások, iskolai bizonyítványok (érettségi, technikusi, okj-s bizonyítvány), diplomák és anyakönyvi kivonatok (születési, házassági) illetve erkölcsi bizonyítvány fordítását.

orosz fordítás,orosz magyar fordítás,magyar orosz fordítás,orosz szakfordítás,orosz fordító,orosz fordító irodaHitelesített orosz fordítások

Forduljon hozzánk bátran akkor is, ha hivatalos, ún. hiteles orosz fordításra van szüksége. Ilyenkor az elkészült fordítást a végén összefűzzük az eredeti irattal, vagy annak másolatával, teszünk rá bélyegzőt és tanúsítjuk, hogy a fordítás mindenben megegyezik az eredeti irat tartalmával, annak egy hű mása.

Az általunk készített hiteles orosz fordítás felhasználható az orosz (ukrán) hatóságok előtt ügyintézés céljából, ugyanakkor bizonyos eljárásoknál további hitelesítést vagy felülhitelesítést is kérhetnek, ezért célszerű előre tájékozódni az adott szervnél, hatóságnál, hogy mit fogadhatnak el.

Orosz nyelvű szövegek lektorálása

Fordítóirodánk készséggel vállalja már meglévő orosz fordítások lektorálását is, melynek díja természetesen jóval alacsonyabb a fordítási díjnál.

Titoktartás

Akár magán, akár üzleti célból fordíttatna, forduljon hozzánk bizalommal, irodánk fokozottan ügyel a titoktartásra. A hazai kis- és középvállalkozásokon túl számos bíróságnak, ügyészségnek is készítünk fordításokat, a titoktartás nálunk magától értetődő.

budapest fordítóiroda

Ha pillanatnyilag úgy gondolja, hogy Önnek nincs szüksége orosz fordításra, akkor is érdemes megjegyeznie a telefonszámunkat – sosem lehet tudni, mit hoz a jövő.

Az orosz nyelvről dióhéjban

A szláv nyelvek keleti ágához tartozó, cirill írást használó orosz nyelv mintegy száznegyvennégyezer ember anyanyelve szerte a világon, ezen kívül – második nyelvként – világszerte körülbelül száztíz millióan beszélik. Oroszország mellett Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Abházia, Dél-Oszétia és Moldova hivatalos nyelve.

A cirill írásmód miatt első ránézésre nehéznek tűnő orosz nyelv valójában nem tartozik a legnehezebben elsajátítható nyelvek közé.

Az orosz nyelv helyzete napjainkban, Magyarországon

2010-ben Magyarország megkezdte a „keleti nyitást”, melynek következtében növekedett az orosz-magyar aktivitás a nagypolitika és az energiapolitika szintjén, ezzel egyidejűleg a gazdasági, valamint a kulturális kapcsolatok is dinamikus fejlődésnek indultak a két ország között.

Ezen kívül nem elhanyagolható tény az sem, hogy egyre több orosz turista látogat el hazánkba. A rendszerváltás után méltatlanul mellőzött státuszba került orosz nyelv ma újból igen nagy népszerűségnek örvend Magyarországon.

Az orosz-magyar kapcsolatok aktivitásának és fejlődésének köszönhetően az orosz nyelvtudás egyre inkább felértékelődik, és e fejlődés hatására sokan választják az oroszt – bölcs módon – második, de akár első idegen nyelvként is.

Fordítás árak