Máltai fordítás

Hivatalos máltai fordítások

Jusson hozzá gyorsan és jutányos áron a máltai fordításhoz, akár már holnap. A Tabula Fordítóirodánál a maximális ügyfélelégedettségre törekedve magas színvonalú szolgáltatást kínálunk.

Minőségi fordítás, garanciával, képzett szakfordítók, anyanyelvű szakemberek, rövid határidők, segítőkész ügyfélszolgálat és teljesen online ügyintézés. Mindez az Ön kényelmét és elégedettségét szolgálja. Több mint tízéves tapasztalat, több mint száz szakképzett és gyakorlott fordító, több ezer elégedett ügyfél a Tabula Fordítóiroda mérlege.

budapest fordítóiroda

Máltai szakfordítás az Ön igényeire szabva

Időt spórolna vagy épp nincs is ideje a máltai fordítás igénylésével bíbelődni személyesen felkeresve egy fordítóirodát? Már holnap utazik, és SOS fordításra van szüksége? Nem tudja beszkennelni a fordítandó dokumentumot? Már külföldre kérné a fordítás és onnan is fizetne? Esetleg épp a vonaton, repülőn ül, de minél előbb megbízható máltai – magyar vagy magyar – máltai fordítást kérne? Ügyintézéséhez elengedhetetlen az anyanyelvű szakfordító? Akkor jó helyen jár, ugyanis nálunk mindent az Ön igényeire szabunk.

 1. Rövid határidők, SOS fordítás lehetősége: Ajánlatkéréskor sok esetben azonnali ajánlatot adunk, de legkésőbb egy napon belül megkapja e-mailben ár és határidő kalkulációnkat.
 2. Általános, egyoldalas szövegek, hivatalos iratok (oklevél, bizonyítvány, erkölcsi bizonyítvány, anyakönyvi kivonatok) fordítását egynapos határidővel vállaljuk, de határidőink komoly, nagy terjedelmű szakszövegek esetén is kimagaslóan rövidek.
  Ha még így is kifutna az időből, az SOS fordítás a lehető legrövidebb időn belül elkészül. Kollégáink éjjel és hétvégén is dolgoznak, amennyiben Önnek „már tegnapra” szüksége van a máltai fordítás elkészülésére.
 3. Teljes online ügyintézést kínálunk. A máltai fordítás igénylésétől egészen a fizetésig online megoldásokkal időt spórol és külföldről, út közben, nyaralás közben vagy akár munkában is intézheti.
 4. Elég egy fotó. Nem kell a szkenneléssel bíbelődni, elegendő számunkra, ha okostelefonja vagy fényképezőgépe segítségével jó minőségű fotót készít a forrásszövegről, majd ezt továbbítja nekünk e-mailben. Ami viszont elengedhetetlen, hogy a fotón a teljes szöveg maradéktalanul olvasható legyen.
Fordítás árak

Máltai fordítás anyanyelvi fordítókkal

A máltai fordítás ritka madár, ahogy a máltai fordító is, azonban természetesen a máltai fordítás ugyanolyan magas minőségben készül nálunk, mint bármely más nyelvre való fordítás. Azonban ahhoz, hogy ez a ritkaságba menő, nem sűrűn kért szolgáltatás tökéletesen helytálljon bármilyen máltai környezetben, érdemes anyanyelvű fordítókkal dolgozni.

Ez akkor is igaz, mikor nem magyar – máltai fordítás, hanem máltai – magyar fordítás van terítéken. A tartalom pontos fordítása mellett a nyelvhelyességre, a „máltaiasságra” is oda kell figyelni és természetesen a szöveg stílusára, hangvételére is, amit szintén az anyanyelvű fordító tud a leginkább érzékelni és visszaadni az elkészült munkában.

Szakmai szövegek esetén nem csak anyanyelvű máltai fordító hatékonyságára van szükség, hanem bizony szakfordító szakértelme kell. Nálunk rendkívül nagy létszámú fordítógárda várja az Ön megbízását, köztük több máltai anyanyelvű fordítóval, szakfordítóval, így szinte minden szakterületet lefedünk, ha fordításról van szó.

Amit gyakran fordítunk máltai nyelvre

Hivatalos fordítások: Anyakönyvi kivonatok, erkölcsi bizonyítvány, érettségi bizonyítvány, oklevél, diploma

Céges, gazdasági fordítások: Szerződés, bírósági végzés, határozat, hivatalos iratok, cégkivonat, céges papírok, jóhírnév igazolás, zárójelentés, cégkivonat, mérleg, beszámoló, árajánlatok, bemutatkozó anyagok, PR cikkek, e-mailek, üzleti levelezések fordítása akár aznap

Műszaki fordítások: Használati utasítás, gépkönyv, katalógus, prospektus, biztonsági adatlap, megfelelőségi tanúsítvány, műszaki szövegek, leírások

Jogi fordítások: Bírósági iratok, végzés, határozat, ítélet, vádirat, nemzetközi jogsegély, szerződések fordítása

Orvosi szövegek fordítása: kórházi zárójelentés, műtéti leírás, ambuláns lap, műszerek leírása, betegtájékoztató, orvosi szövegek, cikkek fordítása

budapest fordítóiroda

A máltai fordítás igazi kuriózum, ahogy maga a máltai nyelv sem hétköznapi. Rengeteg különlegességével és latin nyelven írva sémi eredetével egyedülálló színfolt az európai nyelvek között, mégis alacsony megbecsültséggel bír, hiszen máltai nyelvet alig tanul évente egy-két személy hazánkban.

Ez az alacsony szám egész Európára jellemző, még Máltához közel eső országok, régiók sem igyekeznek megtanulni a kis szigetország nyelvét. Sőt, még Máltán is akad, aki csak második nyelvként beszéli.

Néhány érdekesség a máltai nyelvről:

 • A máltai az egyetlen sémi nyelv Európában, amelyet latin betűkkel írnak.
 • Máltának nem egyedüli hivatalos nyelve, hanem az angollal osztozik e címen, de ehhez a ranghoz is csupán 1936-ban jutott hozzá.
 • Meglepően arabos hangzású.
 • Rengeteg jövevényszavával úgy tűnhet, mintha nem is egy önálló nyelv lenne, pedig nyelvtanilag kétségtelenül az.
 • Máltán kívül a szigetországból kivándoroltaknak köszönhetően kisebbségek beszélik az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában is.
 • A legutolsó felmérés szerint körülbelül mindössze 330 ezren beszélik.
 • Az első írásos említés a máltai nyelvről 1364-ből maradt ránk.

A máltai nyelv tehát elég régi, mégsem sikerült nagyobb teret hódítania magának. Ennek ellenére jelenlegi világunk mobilitási igényei okán, szükségünk lehet máltai fordításra akár máltai utazás, máltai munkavállalás vagy valamilyen jellegű üzleti, egyéb ügyintézés miatt.

Ha minőségi máltai fordítást szeretne, forduljon hozzánk, mi rövid határidővel, anyanyelvű fordítókkal, minőségi garanciával és jutányos árakkal várjuk. No meg persze barátságos ügyfélszolgálattal, ahol kollégáink most is az Ön hívását várják!

Fordítás árak