Bolgár fordítás

Hitelesített bolgár fordítás

Bolgár fordítás minőségi garanciával, rövid határidőn belül, online ügyintézéssel és jutányos árakkal a Tabula Fordítóiroda szaktolmácsaival. Legyen szó bolgár-magyar vagy magyar-bolgár fordításról, legyen szó egyszerű szövegről, céges iratról vagy szakszövegről, munkatársaink magas színvonalon szolgálják ki az Ön igényeit.

Velünk időt és akár még pénzt is spórol, hiszen online lehetőségeinkkel nem kell egy lépést sem tennie a bolgárról magyarra vagy magyarról bolgárra fordítás megrendeléséért, valamint áraink rendkívül barátságosak. Ez utóbbi a nagy létszámú fordítógárdánknak és ügyfélcentrikus üzletpolitikáknak köszönhető.

Ha Önnek bolgár fordítás kell gyorsan, szakszerűen és jó áron, a Tabula Fordítóiroda ideális alternatíva. Kérje ajánlatunkat még ma, így akár holnapra elkészülhet. Ne feledje, mi hétvégén is dolgozunk, SOS fordítás esetén pedig éjszaka is az Ön fordítása készül.

budapest fordítóiroda

Amit a bolgár nyelvről tudni illik

A bolgár nyelv az indoeurópai nyelvcsaládba, azon belül a szláv nyelvek közé tartozik. Hozzávetőlegesen 10 millióan beszélik Délkelet-Európa területein. Bulgária hivatalos nyelve, de jelentős kisebbség használja Görögországban, Romániában, Macedóniában, Moldáviában, Szerbiában, Fehéroroszországban, Törökországban. Érdekesség, hogy a szláv nyelvek közül a bolgáré a legkorábbi írásos emlék.

A kora X. vagy a késői XI. századból fennmaradt Codex Zographensis óbolgár nyelven írt kézirat, melynél régebbi szláv írásos emléket még nem találtak. A bolgár azon kevés nyelvek közé tartozik, melyek cirill betűkkel kerülnek papírra. Nem volt ez mindig így, 886-tól a X. század közepéig a rendkívül érdekes galgolita ábécé volt használatban, ezt követte az egyházi szláv típusú, korai cirill írásmód.

Bolgárról magyarra fordítás vagy magyarról bolgárra fordítás elkészítéséhez miért válasszon minket?

 • Fordítóink szakképzettek, többéves, akár több évtizedes gyakorlattal rendelkeznek a fordításban és szakterületükön
 • Főleg anyanyelvű szakfordítókkal dolgozunk, akik szakterületükön aktívan dolgoztak
 • Számunkra nem okoz gondot a legkacifántosabb terminológia sem
 • Az elkészült bolgár fordításra minőségi garanciát vállalunk
 • Igény esetén lektorálást is vállalunk
 • Teljes online ügyintézést biztosítunk
 • Személyesen is állunk rendelkezésére
 • Ügyfélszolgálatunk kiemelten barátságos
 • Jutányos árakkal dolgozunk, e tekintetben is ügyfélorientáltság jellemez minket
 • Rövid határidővel dolgozunk, akár 24 órán belül
 • Ügyfeleink adatait, a tőlük beérkező információkat diszkréten kezeljük
Fordítás árak

Milyen dokumentumokat fordítunk bolgárra?

 • Általános és szakmai szövegek
 • Céges dokumentumok
 • Hivatalos iratok
 • Jogi szövegek, szerződések fordítása
 • Orvosi szövegek
 • Weblapok
 • Termékleírások, katalógusok
 • Műszaki szövegek, használati utasítások, garancialevelek
 • Marketing szövegek, reklámanyagok, hirdetések
 • Iskolai szemléltető eszközök
 • Tudományos szövegek

A bolgár fordítás ára – Mi alapján számoljuk árainkat?

A bolgár fordítás ára több tényező alapján kerül megállapításra:

 • Szövegtípus
 • Szöveg hossza
 • Terminológiája
 • Elvárt határidő

Az, hogy mennyibe kerül a bolgár fordítás, egyes esetekben már az ajánlatkérés pillanatában meghatározható. A gyakoribb iratok (erkölcsi bizonyítvány, anyakönyvi kivonat, cégkivonat fordítása) esetében előre meghatározott árat alkalmazunk. Egyedi szövegeknél karakterár szolgálja az árkalkuláció alapját. A karakterár a fent felsorolt tényezőktől függ.

Az egyszerű szövegek alacsonyabb áron készülnek, mint a bonyolult szakszövegek. A hosszabb szövegek több időt és munkát jelentenek, valamint a bonyolult terminológia az adott területen kiemelt szakértői tudással bíró kollégánk fáradtságos munkáját kívánja meg.

Rövid határidőkkel dolgozunk, azonban még ezen belül is van lehetőség SOS bolgár fordítás igénylésére, mely esetben felárat számítunk fel, hiszen ilyenkor a bolgár fordító munkatársunk egyikének extra munkaidővel, akár éjszakai munkavégzéssel kell teljesíteni az Ön kívánságát. Természetesen örömmel állunk rendelkezésére.

Küldje el nekünk a fordítandót, avagy hozza be személyesen irodánkba, ahol egyes okmányok fordítására azonnali árajánlatot adunk. A komplex, egyedi szövegek estén néhány órán belül árajánlatunkkal megkeressük Önt e-mailben.

budapest fordítóiroda

Fordítás rövid határidőkkel

Fordítóirodánk az általános hivatalos iratok, rövid, egyszerű szövegek fordítását 24 órán belül végzi. Az egyedi szövegek fordítási határidejét viszont csak a szöveg áttanulmányozása után, a bolgár fordító kollégával egyeztetve tudjuk meghatározni. Általában az ajánlatkéréstől számított néhány órán, legkésőbb egy napon belül megküldjük Önnek a várható időigényt és az árajánlatot.

A bolgár fordítás menete

A bolgár fordítás igénylése történhet telefonon, e-mailben vagy személyesen. Általános iratok esetén azonnali árajánlatot tudunk adni, ám az egyedi szövegek esetén bárminemű ár vagy vállalási határidő megállapításához látnunk kell a fordítandó anyagot.

A fordítandó szöveget elküldheti e-mailben is, ha jól látszik a fordítandó szöveg. Ez általában sokkal gyorsabb, mintha személyesen hozná be a papírt.

A szöveg beérkezését követően egyeztetünk fordító munkatársunkkal, meghatározzuk a bolgár fordítás árát és a munkához szükséges időt, majd 24 órán belül e-mailben ajánlatot küldünk Önnek. Amennyiben elfogadja és megrendeli szolgáltatásunkat, kollégánk elkezdi a szöveg bolgárról magyarra vagy magyarról bolgárra fordítását. Az elkészült fordítást e-mailben küldjük el Önnek.

Az olyan iratok esetében, mint születési anyakönyvi kivonat, erkölcsi bizonyítvány, iskolai bizonyítvány, házassági anyakönyvi kivonat, a lefordított okmányt postai úton is kiküldjük, vagy befáradhat érte irodánkba.

Hogyan egyenlítheti ki számláját?

A számlája kiegyenlítésére több megoldás kínálkozik. Irodánkban technikai okok miatt jelenleg nem lehetséges a kártyás fizetés, azonban online fizethet kártyával, banki átutalással, banki befizetéssel vagy postai befizetéssel. A postai befizetés a legkevésbé ajánlott, ugyanis többletköltséget jelent Önnek.

A Tabula Fordítóiroda a bolgár fordítás egyik szakértője. Számos bolgár szakfordító gazdagítja munkatársaink körét, akik kimagaslóak saját szakterületükön, így tökéletes fordítást készítenek nem csak tartalmilag, de nyelv esztétikailag is. Munkatársunk munkájára minőségi garanciát vállalunk, Önnek a legjobbat kínáljuk, teszteljen le minket most!

Bolgár fordításért kérje ajánlatunkat még ma telefonon vagy e-mailben, esetleg személyesen budapesti irodánkban hétköznapokon délelőtt 9 és délután 18 óra között!

Fordítás árak