Portugál fordítás, portugál fordító iroda

Hivatalos portugál fordítás Budapesten, akár a hétvégén is, mindez elérhető árakon. A Tabula fordítóiroda több, mint 10 év tapasztalattal rendelkezik a magyar-portugál és a portugál-magyar fordítások terén.

Bár légvonalban Lisszabon Budapesttől csak 2.500 km-re található, a portugál nyelv idehaza elég ritkának számít. Mivel a hazai egyetemeken tanuló diákok inkább a többi latin nyelvet részesítik előnyben, mint amilyen a spanyol, olasz vagy francia, így meglehetősen nehéz kellő tapasztalattal rendelkező portugál fordítót vagy tolmácsot találni. Irodánk kizárólag olyan fordítókkal dolgozik, akik mind a magyart, mind a portugált anyanyelvként beszélik, így ez egyfajta garanciának is tekinthető a fordítás minőségére.

Lektorált szakfordítás esetén az esetleges hibákat egy további anyanyelvű fordító vagy lektor távolítja el, így a Tabula fordítóiroda csakis ellenőrzött fordítást készít Önnek. Bár korábban a portugál fordításokat inkább a kis- és közepes vállalatok keresték, az idén egyre nagyobb számban kérnek tőlünk ilyen nyelvű munkákat magánszemélyek is. Az elmúlt évek során több száz oldalt kitevő dokumentumot fordítottunk magyar nyelvről portugálra, illetve fordítva.


Melyek a leggyakoribb portugál fordítások?

Általában honlapokat, jogi szövegeket, mint amilyenek a különféle szerződések (pl. adásvételi, bérleti szerződés, munkaszerződés), hivatalos iratokat és bizonyítványokat, valamint erkölcsi bizonyítványt szoktunk portugálra fordítani. Ezek közül a jogi iratok, szerződések fordítása egy kiemelt szakterületnek tekinthető, hiszen ilyenkor elengedhetetlen az adott jogrendszer megfelelő szintű ismerete.

Természetesen más jellegű szövegekkel is dolgozunk, melyek közül a műszaki fordítások, gépkönyvek, használati útmutatók portugál fordítása szintén elég gyakorinak mondható. A Tabula fordítóiroda gyorsan és precízen dolgozik, s mindezt elérhető árakon teszi. Velünk nem csak pénzt, de időt is spórolhat!


Mitől különleges a portugál nyelv?

A portugál nyelv az Unión belül Portugália hivatalos nyelve, a legtöbben mégis Brazíliában beszélik a világon. Mivel Portugáliának korábban rengeteg gyarmata volt, így Afrika számos országában a mai napig hivatalos nyelvnek számít. A legismertebb országok Angola, a Zöld-foki Szigetek, Bissau-Guinea, Mozambik, de beszélik még Kelet-Timorban és az Indiához tartozó Goa területén is. A portugál nyelvet anyanyelvként beszélők száma így több, mint 200 millió főre tehető.

Aki már beszél valamilyen latin nyelvet, az könnyebben meg tud tanulni portugálul, főleg a spanyol lehet jó kiindulási alap. Hamar rá fogunk jönni, hogy nagyon sok szó szinte ugyanúgy van portugál nyelven is, legfeljebb egy-egy betű különbözik, vagy kicsit más a kiejtése.

Ha minőségi portugál fordítást keres, lépjen velünk kapcsolatba még ma: glajtos@yahoo.com!

Fordítás árak