Örmény fordítás

Örmény Fordítás: Miért válasszuk a Tabula fordítóirodát?

Az örmény fordítás fontos feladat, melyet csak profi fordítókra érdemes bízni. A nyelv összetettsége miatt válassza a Tabula fordítóirodát, ahol minőségi fordítást kap elfogadható áron.

Hivatalos örmény fordítások

 • személyes dokumentumok (anyakönyvi kivonat, igazolások, bizonyítvány, oklevél)
 • céges iratok (szerződések, cégkivonat, bankszámla kivonat)
 • bírósági iratok (határozat, ítélet, végzés)
 • általános szövegek
 • szakmai szövegek (jogi, műszaki, gazdasági)

Örmény szakfordítás készítése

Cégünk segítségére lehet a következő területeket érintő szakfordítások esetén is:

 • örmény jogi szakfordítás (munkaszerződés, adásvételi szerződés, vállakozási szerződés, megbízási szerződés, bérleti szerződés)
 • örmény műszaki szakfordítás (termékleírások, gépkönyvek, használati utasítások, kezelési útmutatók)
 • örmény orvosi vagy egészségügyi fordítás (kórházi zárójelentés, lelet, ambuláns lap, gyógyszerek leírása, útmutatók, stb).

Örmény tolmácsolás

Anyanyelvű örmény tolmács segít önnek szót érteni ezen a nyelven. Ha örmény tolmácsolást tervez, nagy segítség számunkra, ha minél előbb felveszi velünk a kapcsolatot és elmondja a részleteket, hogy gyár látogatást, üzleti megbeszélést vagy magánjellegű találkozást szeretne-e megvalósítani? Örmény anyanyelvű tolmácsunk készséggel áll rendelkezésére és segít Önnek megbeszélni a részleteket.

Az örmény nyelv jellemzői

Az örmény nyelv egy dél-kaukázusi nyelv, melyet több mint hatmillió ember beszél. Az írásrendszerük egyedi, mivel a nyelvhez saját betűket használnak. Az örmény nyelv szókincse rendkívül gazdag, és bonyolult nyelvtani szabályokkal rendelkezik. Ez azért jelent kihívást a fordítók számára, mert a fordítások csak a megfelelő nyelvi ismeretek birtokában lehetnek hitelesek és pontosak.

Ami a Tabula mellett szól:

 • Szakértelem és tapasztalat

Fordítóirodánk jelentős szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik az örmény nyelvű fordítások terén. A megfelelő fordításhoz elengedhetetlen az örmény kultúra és szokások ismerete is. Fordítóink jól beszélik a nyelvet és képesek gyorsan dolgozni.

 • Szolgáltatások széles választéka

Szolgáltatásaink között megtalálja a hivatalos fordítások készítését, a lektorálást és a tolmácsolást is. Az örményen kívül természetesen más ázsiai nyelveken is dolgozunk, így egy helyen intézheti az összes fordítást.

 • Ár és minőség

A Tabula fordítóiroda biztosítja a jó minőséget és a legjobb ár-érték arányt, amit csak talál idehaza. Kiemelt figyelmet fordítunk a megfelelő fordítók kiválasztására, legyen szó gazdasági, műszaki vagy jogi fordításról.

 • Időtartam

A Tabulánál a fordítás időtartama is fontos szempont. Tisztában vagyunk vele, hogy ön minél hamarabb szeretné megkapni az elkészült fordításokat. Ha sürgős fordításra van szüksége, mondja el azt nekünk, s meglátjuk, mit tehetünk, hogy mielőbb kézhez kapja.

 • Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálatunk munkaidőben bármikor rendelkezésére áll, elérhetőek vagyunk telefonon és e-mailben. Segítünk tisztázni a fordítással kapcsolatos kérdéseket.

Röviden, az örmény fordítás egy kihívásokkal teli feladat, amelyet érdemes szakértő csapatra bíznia. Fordításaink szakszerűek és pontosak. Ha Önnek is megbízható, minőségi örmény fordításra van szüksége, ne habozzon felkeresni bennünket!

Ha magyar-örmény vagy örmény-magyar fordítást keres, bennünk megtalálta a megfelelő partnerét. Várjuk jelentkezését!

Hívjon most: 06 30 251 3850!

Mit érdemes tudni Örményországról?

Örményország egy kis ország a Dél-Kaukázusban, melynek területe 29 ezer négyzetkilométer. A mintegy 3 millió lakos túlnyomó része örmény, de élnek itt kisebbségi etnikai csoportok is, mint például a görögök és a kurdok.

Az ország fővárosa Jereván, mely egyben a legnagyobb város is, valamint az ország politikai, gazdasági és kulturális központja. A gazdaság főként mezőgazdaságra és bányászatra épül, többek között rezet, aranyat és gyémántot is bányásznak.

Az örmények büszkék a hagyományokra és az identitásukra. Az országban számos kulturális és történelmi helyszín található, mint például a Jereváni Vár, a Szt. Hripszimé-templom vagy a Gyumri Állami Drámaszínház.

Az örmény gasztronómia izgalmas és ízletes ételeket kínál. Az ország híres ételei közé tartozik a khachapuri (sajtos lepény), a dolma (töltött zöldségek), és az örmény kebab. Az örmény konyha jellemzően sok fűszert, húst és a savanyúságot használ.

Az országra jellemző a vallási tolerancia. Az örmény apostoli egyház a legnagyobb vallási közösség, de az országban számos más vallás is jelen van, mint például az iszlám és a zsidó vallás.

Összességében, Örményország egy kis, de gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkező ország. Az országban élő emberek büszkék a hagyományaikra és a kultúrájukra, és készek megosztani azt a világgal.

Milyen az örmény nyelv?

A hivatalos nyelv az örmény, ami egy független nyelvcsaládhoz tartozik. Az örmény nyelv különlegessége, hogy kétféle nyelvjárása van, és írásrendszere egy ősi rovásírásból alakult ki. Betűi között vannak „kezdő” és „végződő” betűk, amelyek a szó jelentését és nyelvtani szabályait határozzák meg.

Gazdag szókincse és bonyolult nyelvtani szabályai miatt a nyelv kihívást jelent a fordítók számára.

Az örmény nyelv egyedülálló az írásrendszerét nézve is, saját betűket használnak, és a nyelvet teljes mértékben a kiejtés szerint írják. Az örmény betűk azonos sorrendűek a görög ábécével, de különleges formában jelennek meg. Az örmény nyelv szórendje rugalmas, ami azt jelenti, hogy az alany, állítmány és tárgy bármilyen sorrendben lehetnek a mondatban.

Az örmény nyelvnek két dialektusa van: az egyik az egyébként hagyományos örmény nyelv, a másik pedig a keleti dialektus, melyet a régióban élők használnak. Az örmény nyelvben a szótagok és a szavak hangsúlya nagyon fontos, és ez a nyelvtani szabályok szempontjából is nagy jelentőséggel bír.

Az örmény nyelv kifejezésmódja és stílusa nagyon gazdag és változatos, szókincsük számos jövevényszót tartalmaz más nyelvekből, például a perzsa, az orosz, a francia és az angol nyelvből is.

Összességében, az örmény nyelv egy különleges és gazdag nyelv rendkívül gazdag szókinccsel.

Hol élnek még örmények?

Az örmények az egyik legősibb nép a világon, és számos országban élnek. Bár Örményországban vannak a legtöbben, a világ más részein is fellelhetők jelentős örmény közösségek.

Az egyik örmény diaszpóra az Egyesült Államokban található, különösen Kaliforniában és New Yorkban élnek nagyobb számban. Franciaországban is hallhatunk örmény szót, különösen Párizsban és Marseille-ben. Törökországban az örmények száma jelentősen csökkent a történelmi események miatt.

Oroszországban, legnagyobb számban Moszkvában és Szentpéterváron élnek, de nagy számban találkozhatunk velük Libanonban, főleg Bejrútban és környékén, Iránban, különösen Teheránban és Iszfahánban.

Az örmények jelentősen hozzájárultak a világ kultúrájához és gazdaságához, és továbbra is fontos szerepet játszanak a világ népei között.

Örmény fordítás kapcsán lépjen velünk kapcsolatba még ma.

Hívjon most: 06 30 251 3850!