Mezőgazdasági szakfordítás

Mezőgazdasági szakfordításMezőgazdasági szakfordítót keres? Ne keressen tovább, megtalálta! Budapest könnyen megközelíthető városrészében található fordítóirodánkban nagy fordítási gyakorlattal rendelkező, mezőgazdasági végzettségű munkatársaink várják megrendelését. Az angol és a német nyelv mellett számos más, akár nem szokványos nyelven is vállalunk fordítást mezőgazdasági témában rövid határidővel, kedvező áron többek között az alább felsorolt mezőgazdasági területeken:

 • zöldség-, gyümölcs-, fűszer- és gyógynövény-, dísznövény, valamint szántóföldi növény-termesztés
 • növényvédelem
 • állattartás és állattenyésztés
 • kertészet
 • erdőgazdálkodás
 • vadgazdálkodás és halászat
 • méhészet
 • szőlészet-borászat
 • vidékfejlesztés
 • föld adásvétel
 • élőállat adásvétel
 • természetvédelem
 • tájépítészet

Mezőgazdasági gépek és tartozékok használati útmutatójának fordítása

A mezőgazdasági gépek, mint például traktorok és kombájnok, használati útmutatóinak fordítása különleges szakértelmet igényel. Ezek a dokumentumok tartalmazzák a gépek működési leírását, karbantartási utasításait és biztonsági előírásait, amelyek elengedhetetlenek a helyes és biztonságos használathoz. A Tabula Fordítóiroda nagy tapasztalattal rendelkezik ezeknek a fontos dokumentumoknak a fordításában, biztosítva, hogy a gazdálkodók és technikusok minden szükséges információt pontosan és érthetően kapjanak meg.

A mezőgazdasági gépek fordítása során különösen fontos a pontos terminológia használata, hiszen a gépek összetett rendszerei és funkciói csak így értelmezhetők helyesen. Fordítóink nemcsak nyelvészek, hanem műszaki szakértők is, akik jól ismerik a mezőgazdasági gépek működését és karbantartási igényeit. Ezzel biztosítjuk, hogy minden utasítás és információ teljes mértékben megegyezzen az eredeti dokumentum tartalmával és szándékával.

A használati útmutatók fordítása során a Tabula Fordítóiroda nagy figyelmet fordít a kulturális különbségek és a helyi szabványok figyelembevételére is. Így biztosítjuk, hogy a fordítások nemcsak nyelvileg, hanem technikailag és jogilag is megfeleljenek a célország követelményeinek. Ez különösen fontos a mezőgazdasági szektorban, ahol a gépek biztonságos és hatékony használata elsődleges szempont.

Ha Ön is műszaki fordítást keres, válassza a Tabula Fordítóirodát! Szakértőink precizitása és elkötelezettsége garantálja, hogy fordításai mindig pontosak és megbízhatóak lesznek. Bízza ránk műszaki dokumentumai fordítását, és győződjön meg róla, miért választanak minket ügyfeleink újra és újra! A Tabula Fordítóiroda a minőség és a megbízhatóság záloga.

Gyakoribb mezőgazdasági gépek, berendezések

 • Vetőgép: A magok egyenletes elosztásáért felelős eszköz, amely biztosítja a pontos vetési mélységet és távolságot.
 • Sorjázó: A növények közötti távolság szabályozására és a talaj előkészítésére szolgáló eszköz.
 • Cséplőgép: A gabonafélék aratására és tisztítására használt gép, amely elkülöníti a szemeket a kalászoktól.
 • Kombájn: Az aratás során a gabonafélék vágására, cséplésére és tisztítására használt összetett gép.
 • Eke: A talaj forgatására és lazítására szolgáló mezőgazdasági eszköz, amely előkészíti a földet a vetésre.
 • Borona: A talaj felszínének simítására és a gyomok eltávolítására szolgáló eszköz.
 • Permetező: A növények védelmére és táplálására használt gép, amely egyenletesen oszlatja el a növényvédő szereket és tápoldatokat.
 • Bálázó: A széna és szalma összegyűjtésére és tömörítésére használt gép, amely bálák formájában tárolhatóvá teszi az anyagot.
 • Trágyaszóró: A talaj termékenységének javítására szolgáló eszköz, amely egyenletesen oszlatja el a szerves trágyát a földön.
 • Szárzúzó: A levágott növényi maradványok aprítására használt eszköz, amely elősegíti a talajba történő beépülést.
 • Tarlóhántó: A tarló felszínének megmunkálására szolgáló eszköz, amely segíti a talaj előkészítését a következő vetésre.
 • Vetőágykészítő: A talaj előkészítésére és a vetési ágyak kialakítására szolgáló gép, amely biztosítja az optimális körülményeket a magok csírázásához.

A Tabula Fordítóiroda nagy tapasztalattal rendelkezik a mezőgazdasági gépek és kiegészítők használati útmutatóinak fordításában. Bízza ránk ezeknek a fontos dokumentumoknak a fordítását, és biztos lehet benne, hogy minden részlet pontosan és érthetően kerül át a célnyelvre. Forduljon hozzánk bizalommal, ha mezőgazdasági műszaki fordításokra van szüksége!

Néhány példa az általunk vállalt német mezőgazdasági szakfordításokra:

növényvédő-szerek leírása, eszközhasználati útmutatók, mezőgazdaságban használt gépek és berendezések gépkönyvei, katalógusok, termékleírások, szakmai és újságcikkek, kiállítási és reklám anyagok, vidék- és térségfejlesztési tervek, pályázati dokumentációk, földterület és élőállat adásvételének szerződései, mezőgazdasági tanulmányok és oktatóanyagok, EU rendeletek stb.

Angol, német mezőgazdasági szakfordítások

Hivatalos német vagy angol mezőgazdasági szakfordítást is rendelhet tőlünk. Ebben az esetben az elkészült fordítást ellátjuk pecséttel és záradékkal, mellyel tanúsítjuk, hogy az általunk lefordított szöveg az eredeti dokumentummal mindenben megegyező.

Akkor is jó helyen jár, ha Ön, gazdálkodóként egy növényvédelmi katalógust vagy traktorának gépkönyvét szeretné lefordíttatni. Akkor se keressen tovább, ha Ön egy multinacionális cég képviseletében keres angol vagy német mezőgazdasági szakfordítót. És akkor is bátran válassza irodánkat, ha Ön agrártermékeket exportál, és magyarról idegen nyelvekre fordíttatná a termékeihez kapcsolódó dokumentumokat.

Ha mezőgazdasági fordítás, akkor Tabula Fordítóiroda – gyors, pontos munkavégzés, kedvező ár, titoktartás.

Már lefordított/lefordíttatott egy mezőgazdasági témájú szakcikket, tanulmányt, oktatási anyagot, EU rendeletet stb., de szeretné, ha egy szakember is látná a fordítást? Küldje el nekünk a kész anyagot, és mi szakmailag lektoráljuk azt – a fordítási díjnál alacsonyabb áron.

Keressen fel minket személyesen, hétfőtől péntekig, 8-16 óráig Budapesten, a XIII., Madarász Viktor u. 13/4 szám alatt, vagy hívja a +36 30/251-3850-es mobilszámot. Elektronikus úton, a glajtos@yahoo.com email címen, éjjel-nappal fogadjuk megrendelését.

Kiváló minőség, kedvező ár – válassza Budapesten a Tabula Fordítóirodát!

Hívjon most: 06 30 / 251 3850!