Török fordítás

Török fordítás szakképzett fordítókkal, igény szerint lektorálással jutányos áron és főleg gyorsan. Ha sürgős ügyintézésre van szüksége török fordításra, nálunk a legjobb paramétereket találja. Rövid határidők, megbízhatóság és minőségi garancia jellemez minket, mellette pedig teljesen online ügyintézést is biztosítunk Önnek.

Az ország egyik legnépszerűbb fordítóirodájaként gyakran találkozunk az amúgy ritkának számító török fordítással. Fordítunk törökről magyarra és magyarról törökre is, ráadásul szinte minden szakterületen, mindennemű szövegtípusra vannak török szakfordító kollégáink.

Győződjön meg arról, hogy magas minőséget kap baráti áron! Hívja segítőkész ügyfélszolgálatunkat még ma:

budapest fordítóiroda

Mit kínál a Tabula Fordítóiroda?

 • Szakértelem és minőség: Török fordítás esetén is anyanyelvű szakfordító kollégákkal dolgozunk. Számos területről vannak szakértő török fordítóink, így Ön bárminemű szöveggel megkereshet minket. Minden egyes megbízásnál figyelembe vesszük a forrásszöveg minden paraméterét és a legmegfelelőbb kolléga kapja meg a munkát, így Ön biztos lehet benne, hogy a török fordítás, melyet készhez kap, hibátlan.
 • Gyorsaság: Bizonyos okmányok (anyakönyvi kivonat, bizonyítványok) már a megrendelés napján, de legkésőbb 24 órán belül elkészülnek. Természetesen a munka hossza, azaz a vállalási határidő nagyban függ a szövegmennyiségtől és jellegétől is.
 • Barátságos árak: A különböző szövegtípusokat különböző áron fordítjuk, azonban árszabásunk az átlag magyar polgár pénztárcájához igazodva készült el, így kiemelkedően megfizethető fordítóiroda hírében állunk.
 • Teljes online ügyintézés lehetősége: Szeretnénk az Ön kényelmét is biztosítani, valamint a török fordítás határidejét minél rövidebbre szabni, ezért a fordítás megrendelésétől egészen a számlája kiegyenlítéséig mindent intézhet online, pár kattintással. Természetesen, ha Önnek úgy kényelmesebb, befáradhat budapesti irodánkba, valamint a hivatalos fordításokat minden esetben, más fordításokat felár ellenében és külön kérésre postai úton is kiküldjük.
 • Ügyfélközpontúság: Ügyfélszolgálatunk azon dolgozik, hogy Ön minél informáltabban dönthessen fordítás ügyben, ezért bátran fordulhat hozzánk bármilyen jellegű kérdésével, kérésével személyesen, e-mailben vagy telefonon:
budapest fordítóiroda

A török fordítás menete – avagy török fordítás ajánlatkéréstől a fizetésig

Ha Önnek török – magyar fordítás vagy magyar – török fordítás kell, először kérjen ajánlatot tőlünk e-mailben. A folyamat lerövidítése érdekében a legjobb, ha már az ajánlatkérő levél mellé csatolja is a fordítandót. A legtöbb esetben az árajánlat és a határidő meghatározása lehetetlen a forrásszöveg áttanulmányozása nélkül. Néhány órán belül, legkésőbb 24 órán belül megküldjük Önnek ajánlatunkat válasz email formájában.

A lefordítandó szöveget bármilyen formátumban elfogadjuk, lefotózhatja a telefonja kamerájával is, csupán arra ügyeljen, hogy a teljes szöveg tökéletesen olvasható legyen. Ez nem csak munkánknak, de ajánlatkalkulációnknak is alapfeltétele.

Amennyiben elfogadja a Tabula Fordítóiroda versenyképes ajánlatát, a munkára legalkalmasabb anyanyelvű török szakfordító kollégánk elkezdi a munkát. A kész dokumentumot e-mailben küldjük el Önnek.

A számlája kiegyenlítésére is számos lehetőséget kínálunk. Személyesen is fizethet budapesti irodánkban (csak készpénzzel, mert technikai okok miatt a bankkártyás fizetés szünetel), de netbankon keresztül forintos vagy eurós számlára, itthonról vagy külföldről is átutalhatja a fordítás ellenértékét. Kínálunk PayPal lehetőséget, valamint banki befizetést vagy postai csekkes befizetést is választhat.

budapest fordítóiroda

Kinek és mit fordítunk törökről magyarra vagy magyarról törökre?

Bárkinek és bármit lefordítunk. Török szakfordító kollégáink között szinte minden szakterület képviseli magát, így általános szövegeket, marketing anyagokat éppúgy magabiztosan fordítunk, mint jogi vagy orvosi szövegeket, esetleg műszaki leírásokat. Készítünk török fordítást szervezeteknek, cégeknek, intézményeknek és magánszemélyeknek egyaránt.

Jutányos áraink, legendás gyorsaságunk és kifogástalan minőségű munkánk hamar az ország egyik legnépszerűbb fordítóirodájává tettek minket. Évtizedes tapasztalat, száznál is több anyanyelvű szakfordító, több ezer elégedett ügyfél a mérlegünk, melyet tovább szeretnénk gazdagítani, lehet, hogy éppen Önnel. Kérje ajánlatunkat, győződjön meg kiválóságunkról még ma!

budapest fordítóiroda

Ön mennyit tud a török nyelvről?

Török fordítás készítésével is foglalkozva fontos, hogy tisztában legyünk a nyelv adataival, tehát történelmével, földrajzi és egyéb jellemzőivel. Ezekből osztunk meg Önnel néhány alapvető és érdekes tényt:

 • Az Altaji nyelvcsaládon belül a török nyelvek közé, a köztörök ágba, annak Oguz (délnyugati) csoportjába tartozik.
 • Hivatalos nyelv Törökországban, Cipruson, Észak-Cipruson, Bulgáriában és Észak-Macedóniában.
 • Latin írásmóddal vetik papírra.
 • A világon nagyjából 61 millióan beszélik.
 • Igéik a mondat végére kerülnek.
 • Két nagy dialektusra oszthatjuk, a Nyugatira és a Keletire. A nyugati dialektusba tartozik a dunai nyelvjárás, a keletibe pedig az eskisehir, razgard, dinler, ruméliai, karamanli, edirne, gaziantep, urfa. Jól látható, hogy területek neveiről nevezték el őket.
 • Rengeteg török jövevényszó gazdagította a mi nyelvünket is. Ezek a jövevényszavak főleg a hittel, gazdálkodással, borkultúrával, állami és közélettel kapcsolatosak, de számos egyéb melléknév is származtatható a törökből.

Ha Önnek szakértő török fordítóra van szüksége, minőségi garanciát igényel kifogástalan fordításához, keressen minket bizalommal. Szintén nálunk érdemes érdeklődnie, ha SOS török fordításra van szüksége. Alapvető gyorsaságunk mellett SOS fordítási szolgáltatást is kínálunk, melynek lényege, hogy baráti felár mellett előre soroljuk az Ön megbízását, és ha szükséges, akkor hétvégén és/vagy éjjel is az Ön török fordításán munkálkodunk.

Hirtelen jött utazás, sürgős nemzetközi ügyek, külföldi tanulmányok miatt azonnali fordításra van szüksége? Nálunk rugalmasságot talál, mi mindenképpen igyekszünk akár „tegnapra” elkészíteni a fordítást, hogy Önnek gördülékeny ügyintézést biztosíthassunk.

Sajnálatos módon egyetlen esetben önhibánkon kívül nem tudunk segíteni Önnek. Ha ügyintézése során hiteles török fordításra van szüksége, kérjük, forduljon az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Irodáshoz, mert Magyarországon csak ez az intézmény jogosult hiteles fordítások, fordításhitelesítések készítésére. Minden más esetben állunk szolgálatára.

Részletes ismertetőt és az általunk kínált szolgáltatásokat, lehetőségeket megtalálja főoldalunkon, de további információkért keressen minket valamely elérhetőségünkön és mi igyekszünk minél előbb, minél hatékonyabban segíteni Önnek.

budapest fordítóiroda