Román magyar fordítás, magyar román fordítás, szakfordítás

Budapest fordítás

Hitelesített román fordítás

Román fordítások kedvező áron, hivatalos formában is, pecséttel ellátva. A Tabula fordítóiroda egyik erőssége a román nyelv, tegyen minket próbára és győződjön meg a hatékonyságunkról, barátságos árainkról!

Amiben nagy tapasztalatot szereztünk az elmúlt évek során:

  • weboldalak fordítása
  • cégkivonat, éves beszámoló
  • szerződések, üzleti levelek
  • oltási igazolás, PCR teszt
  • használati utasítások, gépkönyvek
  • születési anyakönyvi kivonatok
  • bizonyítványok, diplomák, munkakönyvek fordítása románról magyarra

Budapesti fordítóirodánk hatékony segítséget nyújt önnek bármilyen román dokumentum magyarra való fordítása esetén, legyen szó egy olcsóbb és egyszerűbb nyersfordításról, amikor csak érteni szeretné a román szöveget, vagy egy teljes, precíz fordításról. Igény esetén lektorált fordítást is készíthetünk, amikor az elkészült szöveget egy másik munkatársunk vizsgálja meg és veti össze az eredetivel.

Alapesetben a lektorálás a fordító feladata, ő olvassa el ismét, amit fordított, s ez benne van a fordítás árában, a második lektor díja viszont már nincs, az általában a fordítás díjának felét, vagy ahhoz közelítő összeget szokott kitenni.

Mitől függ a román fordítás ára?

roman-flag Általában három tényező befolyásolja a fordítások végösszegét.

Először is a nyelv, amire, vagy amiről fordítani kell. Elmondhatjuk, hogy minél kevesebb fordító van az adott nyelvből, annál többe fog kerülni, de az európai nyelvek többségét nem mondhatjuk hiánynyelvnek.

A másik meghatározó tényező a szöveg komplexitása. Nem mindegy, hogy egy általános szöveget fordítunk-e románra, vagy egy fúrótorony alkatrészeinek a listáját kell megfelelően átültetni, hogy azt a kinti szerelők is értelmezni tudják. Ugyanilyen nehéz fordítani az orvosi szakszövegeket, amiket egy laikus nem biztos, hogy tökéletesen megért, főleg, ha félig latinul íródott.

Nehéz szövegnek mondhatók a különböző jogi szakszövegek is, amikor minden egyes szónak súlya, jelentősége van, s nem mindegy, hogy egy szerződés érvényes vagy hatályos, esetleg érvénytelen vagy semmis.

De a különböző műszaki dokumentumok is tartalmaznak olyan szövegeket, amiket az átlagember nem tudna lefordítani. Gondoljunk például egy ház műszaki dokumentációjára, ahol pontosan meg van határozva, hogy miből lesz a fal, hogyan csatlakozik majd a födém, stb.

A harmadik befolyásoló tényező, ami alakítani szokta a fordítás árát, az a határidő. A fordító is ember, és szeret néha pihenni, aludni egyet. Ha szükséges, néha tehet kivételt, és képes fellenni éjszaka is, mi több, akár még fordíthat is a gépén, ha már úgysem alszik. Az ilyen sürgős munkákért viszont a legtöbb szakfordító felárat szeretne kapni.

budapest fordítóiroda

Milyen szakterületeken vállalunk román szakfordítást?

  • jogi szakfordítás (munkaszerződés, bérleti szerződés, adásvételi szerződés, ítélet, végzés)
  • orvosi szakfordítás (kórházi zárójelentés, ambuláns lap, lelet)
  • műszaki szakfordítás (gépkönyv, használati utasítás, megfelelőségi nyilatkozat.

Legyen szó műszaki, orvosi, jogi vagy üzleti szövegről, munkatársaink felkészültek, némelyikük több diplomával rendelkezik, így ön biztos lehet benne, hogy mindig olyan ember fordítja majd a szöveget, aki a legtöbb ismerettel rendelkezik az adott szakterülettel kapcsolatban.

Hogyan rendelhet román fordítást?

Elég, ha elküldi a dokumentumot e-mailben, mi igyekszünk egy órán belül megküldeni az ajánlatunkat, némi részletekkel, átadásra és fizetésre vonatkozó információkkal. Általában több alternatívát szoktunk vázolni, hogy mindenki kiválaszthassa a neki leginkább megfelelőt.

Speciális igényeket is igyekszünk kielégíteni a lehető leghatékonyabb módon, ezért, ha úgy érzi, önnek olyan dologra van szüksége, amit az oldalunkon nem látott, nyugodtan mondja el nekünk telefonon vagy írja meg e-mailben, hogy mit is szeretne, s mi minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy valami megoldást találjunk az ügyre.

Minőségi fordítások készítése románról magyarra vagy fordítva Budapesten és az egész ország területén, keressen minket!

Román nyelvű dokumentumot, például pályázati anyagot, bizonyítványt, alapító okiratot, könyvvizsgálói jelentést vagy gyógyszerleírást szeretne mihamarabb lefordíttatni magyarra? Esetleg sürgősen szüksége van valamilyen általános vagy hivatalos magyar szöveg fordítására románra? A budapesti Tabula fordítóiroda segít Önnek mindebben.

Juttassa el hozzánk román vagy magyar nyelvű fordításra váró szövegét, legyen az általános, jogi, gazdasági, műszaki vagy orvosi szöveg, és mi rövid időn belül elküldjük Önnek a pontos fordítást olyan formátumban, amilyenben Ön szeretné!

Cégkivonatok, szerződések, használati útmutatók, tervdokumentációk, pályázati anyagok, orvosi igazolások, leletek fordítása Budapesten! Minőségi román-magyar, magyar-román fordítás a Tabula fordítóirodánál.

Fordítás árak

Anyakönyvi kivonat és bizonyítvány hiteles román fordítása

Természetesen olyan hiteles román fordítást is kérhet tőlünk, amit Romániában elfogadnak a hivatalok. Anyakönyvi kivonat és diploma vagy érettségi bizonyítvány hiteles román fordítása gyorsan és kedvező áron. Az ilyen fordítást a román közjegyző is lepecsételi, így ez odakint hitelesnek minősül. Az elmúlt évek során a kolozsvári BabesBolyai Tudományegyetem és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem képzéseire jelentkező diákoknak segítettünk ilyen fordításokkal. 

Angol román fordítás

Amennyiben angol román fordítást keres, nálunk jó helyen jár. Szakfordító kollégáink természetesen angolról is tudnak románra fordítani, vagy fordítva. Román jogi, műszaki és egészségügyi szakfordítás versenyképes áron. 

budapest fordítóiroda