Koreai fordítás, koreai fordító iroda

Koreai fordítások Budapesten és az ország egész területén. Anyanyelvű fordítók, elérhető árak, hívjon most: 06 30 251 3850.

A Tabula fordítóirodánál a kínai és japán nyelv mellett a magyar-koreai és koreai-magyar fordítások is egyre népszerűbbek. Dél-Korea pár évvel ezelőtt még a „kis tigrisek” néven emlegetett azon feltörekvő ázsiai államok közé tartozott, amelyek Japán sikerein felbuzdulva maguk is az állandó fejlődés és innováció útjára léptek.

Hazánkban 2021-ben a Koreai Köztársaság lett a legnagyobb befektető, közel 2,8 milliárd euróval, amivel mintegy 3.500 új munkahelyet teremtettek nálunk. Mostanra az országban több, mint 250 koreai vállalat működik.

A koreai nyelvet közel 75 millió ember beszéli Észak- és Dél-Koreában, illetve Kína területén. A nyelv elsajátítása az európai nyelvekhez képest időben tovább tarthat, így idehaza kevesebb koreai fordítót és tolmácsot lehet találni, mint franciául vagy spanyolul tudó szakembert. A Tabula Fordítóiroda kizárólag anyanyelvű koreai fordítókkal dolgozik, szükség esetén a fordításhoz további lektorálás is kérhető.

Koreai szakfordítás

  • Koreai jogi szakfordítás (munkaszerződés, bérleti szerződés, adásvételi szerződés, megállapodás, bírósági iratok)
  • Műszaki szakfordítás (gépkönyvek, használati utasítások, karbantartási útmutatók)
  • Orvosi szakfordítás (ambuláns lap, kórházi zárójelentés, lelet, gyógyszeripari dokumentumok)
  • Pénzügyi szakfordítás (mérleg, eredménykimutatás, éves beszámoló, cégkivonat fordítása)

Hivatalos koreai fordítások

A hivatalos koreai fordítások esetén a fordítást ellátjuk pecséttel és tanúsítvánnyal, igazoljuk, hogy a fordítást mi készítettük és az mindenben megfelel az alapul vett dokumentum szövegének, tartalmának. Az ilyen hivatalos fordítást a legegyszerűbben e-mailben tudja megrendelni. A kész anyagot is PDF fájlként küldjük vissza, de természetesen postán vagy személyesen is át tudjuk adni.

Hitelesített koreai fordítás

Idehaza a hiteles fordítás készítését az OFFI végzi, de nem mindig van szükség hiteles fordításra. Erről ott célszerű tájékoztatást kérni, ahol majd az iratokat használni fogja. Sok esetben az általunk készített hitelesített koreai fordítás is elegendő lehet.

Koreai szövegek lektorálása

Amennyiben Önnek már van egy koreai fordítása, amit szeretne ellenőriztetni, úgy lektoraink állnak rendelkezésére. A kész koreai szöveget össze tudjuk vetni az eredetivel, legyen az angol vagy magyar, s utána elvégezzük a szükséges javításokat, módosításokat. Természetesen nagyobb terjedelmű szöveg ellenőrzésére is tudunk vállalkozni, akár rövid határidővel is. Részletekért hívjon minket telefonon, vagy írja meg e-mailben, hogy mire lenne szüksége.

Koreai tolmácsolás

Amennyiben gyárlátogatást tervez, vagy koreai üzleti partnereivel szeretne hatékonyabban kommunikálni, tolmácsaink sok éves tapasztalattal segítik a munkáját. A koreai nyelv alapos ismerete mellett szükséges a kultúra és az adott szokások ismerete is. Ezt az ember a leginkább úgy tudja elsajátítani, ha külföldön is él néhány évig. Amennyiben koreai tolmácsot keres, nálunk jó helyen jár.

Koreai dokumentumok fordítása

A koreai dokumentumok fordítását természetesen nem csupán magyarra, de akár angolra vagy más európai nyelvre is el tudjuk végezni. Az esetek nagy részében ezek személyes iratok vagy szerződések szoktak lenni, de tudunk segíteni más jellegű szövegek (árajánlatok, szerződés tervezetek, weboldalak) átültetésében is. A koreai iratokat nem szükséges itt hagyni nálunk, első körben elég, ha e-mailben küldi át, az alapján már tudjuk tájékoztatni a részletekről.

Kik rendelnek koreai fordítást?

Korábban a hazánkban tevékenykedő kisebb-nagyobb vállalkozások kértek tőlünk különböző fordításokat, s a magánszemélyek általi megrendelések elenyészőnek mondhatók. A legismertebb nálunk is jelenlévő dél-koreai cégek valószínűleg az LG, a Samsung és a KDB Bank.

Fordítóink több éves tapasztalata a garancia rá, hogy Ön mindig megfelelő koreai fordítást fog kapni tőlünk. Természetesen koreai tolmácsolás kapcsán is kereshet minket, amennyiben előre tudja, hogy mikor és milyen rendezvényen lesz szüksége koreai tolmácsra, jók az esélyek, hogy tudunk majd segíteni, de ha aznapra szeretne ilyen szakembert, úgy nem garantált a siker.

Milyen fordításokat készítünk koreai nyelven?

Általában üzleti, jogi és műszaki fordításokat készítünk, amik között a leggyakoribbak a szerződések (munkaszerződés, megbízási szerződés, bérleti szerződés), valamint a használati utasítások, illetve a különböző tréninganyagok. Ezek egy részét koreairól magyarra, többségüket viszont magyarról koreaira fordítottuk.

Természetesen más jellegű iratokkal, szövegekkel is kereshet minket, legyen az árajánlatkérő e-mail, weboldal szövege, vagy számítógépes applikáció. A Tabula fordítóirodánál úgy gondoljuk, hogy az idő pénz, ezért igyekszünk gyorsan dolgozni. Így Ön is gyorsabban tudja majd az ügyeit intézni.

Koreai fordítás kapcsán keressen minket még ma: glajtos@yahoo.com!

 

Fordítás árak