Magyar szlovén fordítás, szlovén fordító, szakfordítás

szlovenia-zaszlo-90x150cm_1000

Hitelesített szlovén fordítás

Szlovén-magyar, magyar-szlovén fordítások készítése megfizethető áron, rövid határidők mellett. 

A Tabula Fordítóiroda Budapesten szlovén-magyar, magyar-szlovén fordítást is vállal. Legtöbbször céges iratok, bizonyítványok vagy szerződések fordítása céljából keresnek fel minket, de ezeken kívül más típusú dokumentumokat is fordítunk szlovénról magyarra és magyarról szlovénre. Fordításaink kiterjednek a jog, a gazdaság és az orvostudomány területére is, valamint gyakoriak nálunk a műszaki, mezőgazdasági jellegű szövegek is.

Fordítás árak

Kik készítik a szlovén fordításokat?

Irodánk csakis képzett, legalább 5 éves tapasztalattal rendelkező úgynevezett senior fordítókkal működik együtt, akik az elején egy több lépcsős kiválasztási folyamat során kell, hogy bizonyítsák szakmai tudásukat, rátermettségüket. A szlovén nyelv, a legtöbb szláv nyelvhez hasonlóan, másként „működik”, mint a magyar, a legtöbb esetben más lesz a szórend, s az is fontos, hogy a fordító tisztában legyen a helyi sajátosságokkal.

Képzett szlovén fordítóink mindig precízen dolgoznak, és a fordításokat a megbeszélt határidőre le tudjuk adni, mindezt versenyképes áron. Küldje át a fordítandó anyagot mailben, s azonnal tájékoztatjuk a részletekről. A minőség nálunk garantált!

Miért van olyan kevés szlovén fordító? 

Általában elmondható, hogy minél népszerűbb egy nyelv, annál többen tanulják meg a hazai egyetemeken, vagy nyelviskolákban. A népszerűség egyik tényezője a nyelv „hasznossága”, vagyis minél több emberrel szót érthetek, annál jobb, ha beszélem ezt a nyelven. A másik a gazdasági faktor, ami afelé mutat, hogy a gazdagabb, magasabb életszínvonallal rendelkező országok nyelvét szívesebben tanuljuk, mint a szegényebb országokét, ezekben „kevesebb fantáziát látunk”.

Bár Szlovénia gazdasága kiemelkedő fejlődésen ment keresztül, s a volt jugoszláv tagországok közül itt a legmagasabb az egy főre jutó átlagkereset, az ország alacsony lakosságszáma viszont ellenkező irányban hat. Vagyis a közel két millió lakos nem mondható túlságosan vonzónak, amikor az ember nyelvtanulásra adja a fejét. 

Szerencsére Szlovénia határmenti településein sok helyen beszélik a magyar nyelvet anyanyelvként, s az ilyen háttérrel rendelkező fordítók hatékony segítséget jelenthetnek mind a magyar-szlovén, mind a visszafelé fordításoknál. 

Amit gyakran fordítunk szlovénre

cégkivonat, alapító okirat, aláírásminta

jövedelemigazolás, adóigazolás

jogviszony igazolás, iskolai papírok

jogi szövegek, szerződések 

érettségi bizonyítvány, diploma, oklevél

anyakönyvi kivonat, erkölcsi bizonyítvány

katalógus, prospektus, termékcímke

Részletes tájékoztatásért vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!