Holland fordítás

Holland fordítás

Hitelesített holland fordítások

Holland fordítás kedvező áron, akár aznap kész lehet.

Sokéves szakmai tapasztalattal
és anyanyelvi szintű holland nyelvtudással rendelkező fordító
áll az Ön rendelkezésére. Rövid határidővel vállalunk holland-magyar, illetve magyar-holland fordításokat a következő szakterületeken:

 • jog
 • gazdaság
 • marketing
 • pénzügy
 • üzlet
 • informatika
 • műszaki
 • építőipar
 • mezőgazdaság
 • egészségügy
 • környezetvédelem

Ezen kívül holland fordító kollégáink vállalják iskolai bizonyítványok, anyakönyvi kivonatok, adó- és illetőségigazolások, erkölcsi bizonyítvány, valamint weboldalak fordítását és más jellegű dokumentumokkal is tudnak segíteni. Gyors és minőségi munkavégzés, rendkívül kedvező (alanyi áfa mentes) ár – ezt nyújtja Önnek a Tabula fordítóiroda Budapesten. Akár 24 órán belül kézhez kaphatja az elkészült anyagot (1-4 oldalas megrendelés esetén). Irodánk munkatársai fokozott figyelmet fordítanak a titoktartásra.

Hivatalos (hiteles) holland fordítás

Igény esetén az elkészült anyagot pecséttel és záradékkal látjuk el, amivel tanúsítjuk, hogy a munkatársaink által készített hitelesített fordítás az eredeti dokumentummal megegyezik. Az ilyen fordítást külföldön elfogadják, mivel Unió van, Ön intézheti vele ügyeit, s kevesebbe kerül, mintha Amszterdamban vagy Rotterdamban készült volna.

budapest fordítóiroda

Holland nyelvi lektorálás

Vállaljuk már meglévő holland szövegek nyelvi lektorálását is, melynek munkadíja jelentősen alacsonyabb a fordítási díjnál. Ilyenkor egy holland anyanyelvű lektor olvassa át a kész szöveget és véleményezi vagy javítja azt. Az elvégzett módosításokat természetesen a végén Ön is látni fogja, így pontosabb képet kap majd a holland fordító szakértelméről, az elkészült fordítás minőségéről vagy hiányosságairól.

A holland nyelvről

A germán nyelvek nyugati ágába tartozó holland nyelv mintegy 22 millió ember anyanyelve, második nyelvként pedig körülbelül 5 millióan beszélik a világon. A holland a következő országokban szerepel hivatalos nyelvként: Hollandia, Belgium, Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten.

Egy külföldi számára akár ismerős is lehet a holland – melynek mai változata 1500 körül alakult ki -, ami egy kicsit olyan, mintha az angol és a német keveréke lenne. És valóban: aki tanult már angolul, vagy németül, az nagyon könnyen elsajátíthatja a nyelvet. A holland és az afrikánsz nyelvet beszélők „oda-vissza” megértik egymást, ami tulajdonképpen érthető is, hiszen az afrikánsz a hollandból alakult ki.

A holland nyelv Magyarországon

Hazánkban a viszonylag egzotikusabbnak számító holland nyelvet tanulók száma folyamatosan csökken, pedig meglehetősen jó befektetés ma hollandul tanulni.

A munkaerőpiacon egyre nő az igény a kisebb nyelvek iránt, ezzel szemben kifejezetten hiány van a hollandul beszélő munkaerőből, pedig köztudott, hogy a hiánynyelvet beszélők magasabb fizetésre számíthatnak.

Ezen kívül számos magyar dönt a hollandiai munkavállalás mellett, és ebben az esetben sem mindegy fizetés szempontjából (sem), hogy az ember nyelvtudással, vagy anélkül próbál elhelyezkedni.

Fordítás árak