Norvég fordítás

Norvég fordítás online ügyintézéssel, kényelmesen, gyorsan és jutányos áron. Nálunk minőséget, gyorsaságot és kedves kiszolgálást kap, miközben nagy hangsúlyt fektetünk az Ön kényelmére. Jöjjön be budapesti irodánkba, keressen minket emailben vagy hívja ügyfélszolgálatunkat belföldről vagy külföldről, kollégáink örömmel állnak rendelkezésére.

budapest fordítóiroda

Norvégról magyarra fordítás vagy magyarról norvégra fordítás képzett szakemberek által

Anyanyelvű fordítóink között több szakterület is képviseli magát, így nálunk norvég anyanyelvű szakfordító munkájának minőségét kaphatja. Az anyanyelvű fordító sok esetben elengedhetetlen, mert egy szöveg stílusát tökéletes „norvégsággal” átadni nehéz feladat.

A szakfordító pedig egyes szakterületek terminológiáját aktívan használó, az adott területet a gyakorlatban is ismerő fordító, aki pontosan érti a speciális kifejezéseket és tisztában van azzal, miről szól az adott dokumentum. Jogi, orvosi vagy műszaki szövegek esetén a legapróbb tévedés is nagy gondokat okozhat a norvég fordítás felhasználásakor, így semmiképpen sem szabad laikusra bízni a fontos szövegeket.

Norvég fordítás esetén különösen fontos, hogy tapasztalt, gyakorlott szakemberek munkáját igényeljük, mert a norvég nyelv speciális, sőt vannak, akik nem is tekintik külön nyelvnek. Ha norvég fordítás, akkor a megbízhatóság, minőségi garancia és anyanyelvű szakfordítók képezik a biztos eredmény alapját.

A Tabula Fordítóirodánál hosszú évtizedek alatt kialakítottuk nagy létszámú fordítócsapatunkat, így Ön nyugodtan ránk bízhatja norvég fordítását, mert több anyanyelvű norvég fordító, szakfordító áll rendelkezésére. Minden munkánkra minőségi garanciát vállalunk, panasz azonban még soha nem érkezett.

Norvég fordítás gyorsan

Nálunk a gyorsaság is elsődleges szempont, természetesen nem a minőség rovására. Rövid határidőkkel dolgozó profi fordítóink munkaszeretete, kiváló munkaszervezésünk lehetővé teszi, hogy Önnek kiemelkedő gyorsasággal elkészüljön megrendelése.

Tudjuk, jól, hogy számos élethelyzetben a várakozás nagy nehézségeket okoz, ezért mindig igyekszünk minimalizálni határidőink hosszát. Gyors ügyintézés, pár órán belüli árajánlatküldés és villámgyors munka várja nálunk. Forduljon hozzánk, ha sürgős norvég fordításra van szüksége!

budapest fordítóiroda

Amennyiben alapesetben is gyors tempónk sem elég, kérje SOS fordítás szolgáltatásunkat, melynek lényege, hogy hétvégén és akár éjjel is dolgozunk az Ön megrendelésén és így a hosszabb szövegek is akár egynapos határidővel készülhetnek. Jutányos árakat biztosítunk, árszabásunk azonban függ a fordítás jellegétől, a szöveg hosszától, fajtájától és az SOS határidős igény meglététől is.

Fordítás norvégra vagy norvégról mindenféle szöveg esetén

Mindent lefordítunk. Ha norvégról magyarra vagy magyarról norvégra fordíttatna, ha szakszöveg, ha hivatalos irat, ha általános szöveg fordítására van szüksége, nálunk magas minőségben megkaphatja. Széles palettánk a legkülönfélébb szövegek norvég fordítását teszi lehetővé.

A széles paletta, a nagy létszámú fordítógárda és képzett szakemberek ellenére mégis van egyetlen egy fordítástípus, amit sajnos nem tudunk kínálni. Ez pedig nem más, mint a hiteles fordítás, melynek elkészítésére csak egy másik iroda jogosult, így hiteles norvég fordítás igénye esetén forduljon az ő ügyfélszolgálatukhoz.

Érdemes meggyőződni róla, hogy csak és kizárólag hiteles vagy hitelesített fordítást fogadnak el ott, ahová Önnek a norvég fordításra szüksége van. Egyes esetekben még a szigorúbb helyeken, ügyintézéseknél is megengedőek lehetnek.

Ez azért fontos, mert a másik irodánál nagyon hosszú a sor, nagyon hosszú a határidő, így akár heteket vagy hónapokat is várhat. Ezzel ellentétben, ha mégis elegendő a hivatalos fordítás, nálunk akár egy nap alatt hozzájuthat.

Ha pedig a következőkre lenne szüksége, mindenképpen kérje ajánlatunkat:

 • Anyakönyvi kivonatok, erkölcsi bizonyítvány, jóhírnév igazolás
 • Érettségi bizonyítvány, oklevél, diploma
 • Szerződés, határozat, hivatalos iratok, megállapodások
 • Cégkivonat, céges papírok, iratok, cégkivonat, mérleg, beszámoló
 • Árajánlatok, bemutatkozó anyagok, marketing anyagok, PR cikkek
 • E-mailek, üzleti levelezések fordítása akár aznap
 • Használati utasítás, gépkönyv
 • Katalógus, prospektus
 • Biztonsági adatlap, megfelelőségi tanúsítvány
 • Műszaki szövegek, leírások, műszerek leírása
 • Bírósági iratok, végzés, határozat, ítélet, vádirat
 • Nemzetközi jogsegély, nyomozati anyagok, jegyzőkönyvek fordítása
 • Kórházi zárójelentés, műtéti leírás, ambuláns lap
 • Orvosi szövegek, cikkek fordítása, zárójelentés, betegtájékoztató

Érdekességek a norvég nyelvről:

Norvégiában, bár hivatalos nyelv az ott beszélt, speciális keverék norvég nyelv, mégis mindenki anyanyelvi szinten beszél angolul. Lényegében Norvégiában az átlag ember kétanyanyelvű, és az sem ritka, hogy ugyanolyan gyakorisággal használja az angolt mindennapi élete során, mint magát a norvégot.

A ma használatos norvég nyelv a XVI. század körül kezdett el átformálódni. Komoly átalakuláson mente keresztül, mire elérte mai formáját. Némileg keveredett a környező népek nyelvével, mígnem kiforrta magát. A skandináv országok történelme szorosan összefonódik, így a végül kialakult nyelv észrevehetően hasonlít a svéd és dán nyelvre.

Érdekesség, hogy a norvég nyelvnek két hivatalos írott formája is létezik, melyek meglepően sok helyen és jelentősen eltérnek egymástól. E két írásmódot bokmál-nak és nynorsk-nak nevezzük. Míg a bokmál az alapvetően elterjedt, addig a nynorsk írást csak a lakosság nagyjából 10%-a használja, ami körülbelül 400 000 főt jelent. Nem csak a norvég írás eltérő, de a nyelv lényegében városonként más változatban használatos.

budapest fordítóiroda