Kazah fordítás

A Tabula fordítóiroda szakértő a nyelvi fordítások területén, és több mint 10 éve segít a hazai cégeknek és magánszemélyeknek szót érteni idegen nyelveken. Az általunk nyújtott szolgáltatások között szerepel az egyszerű és hivatalos fordítás, szakfordítás, tolmácsolás, weboldalak és applikációk lokalizációja és dokumentumok lefordítása bármilyen európai uniós nyelvre, valamint a nagyobb ázsiai nyelvekre. Ha kazah fordításra van szüksége, akkor a Tabula fordítóiroda az Ön megbízható partnere.

A kazah nyelv és kultúra megértése

Ahhoz, hogy hatékony és pontos kazah fordítást lehessen készíteni, fontos a kazah nyelv és kultúra megértése. A kazah nyelv az ún. türk nyelvcsaládba tartozik, és az orosz után a második legnagyobb nyelv, amelyet Kazahsztánban és a szomszédos országokban használnak. A kazah kultúra nagyon gazdag, és számos sajátos szokása és hagyománya van, amelyek befolyásolják az írott és szóbeli kommunikációt. Ezért a kazah fordításnál fontos, hogy a fordító ne csak a nyelvet ismerje, hanem a kultúrát is.

Miért válassza a Tabula kazah fordításait?

Ha kazah fordításra van szüksége, tekintse meg szolgáltatásunk előnyeit:

 1. Szakértelem és tapasztalat: A Tabula több, mint 10 éve készít fordításokat, felkészült szakfordítókkal dolgozunk, így Ön biztos lehet abban, hogy a kazah fordítás pontos és megbízható lesz.
 2. Nyelvtudás: Fordítóink anyanyelvi szinten beszélik a kazah nyelvet, hogy a fordítás hiteles és könnyen érthető legyen.
 3. Árképzés: A kazah fordítás árát sok tényező befolyásolja, például a szöveg hossza, a szakterület és a fordítási határidő. Versenyképes árainkkal és a gyors fordítással Ön nem csak pénzt, de időt is spórolhat.
 4. Fordítási területek: A Tabula fordítóiroda rendelkezik a kazah fordításokhoz szükséges szakértői tudással a legkülönfélébb területeken, például jogi, pénzügyi vagy műszaki területen.

Ha kazah fordításra van szüksége, válassza a Tabula fordítóirodát, és bízza ránk a fordításait. Kollégáink a hétvégén is dolgoznak, hogy Ön még gyorsabban visszakaphassa a kész anyagot.

Kazah szolgáltatásaink

A Tabula fordítóiroda sok területen fordít, s természetesen a kazahon kívül Ázsia más nyelveire is, mint amilyen a kirgiz, örmény, tadzsik vagy üzbég. Szolgáltatásaink közé tartozik a hivatalos fordítások készítése, amire a hivatalos ügyintézésnél lehet szükség.

Amit gyakran fordítunk:

 • anyakönyvi kivonat
 • erkölcsi bizonyítvány
 • diploma, oklevél, érettségi bizonyítvány
 • személyes iratok, igazolások
 • szerződések, megállapodások

Kazah műszaki fordítások

Gyakran előfordul, hogy műszaki szöveget fordítunk, beleértve az építészeti, gépészeti vagy elektronikai területeket is. A fordítók jól ismerik a szakterületet, így pontos és könnyen érthető fordítást készítenek.

A weboldalak fordítása esetén a honlapot a kiválasztott nyelvre ültetjük át. Egyre több vállalkozás próbál külföldön is terjeszkedni, és szüksége lehet többnyelvű honlapra. Irodánk segít szót érteni, hogy hatékonyan kommunikálhassanak az ügyfeleikkel.

Minőségi kazah fordításért keresse a Tabula fordítóirodát még ma!

Hívjon minket most: 06 30 219 9300, vagy lépjen velünk kapcsolatba telefonon vagy e-mailen keresztül.

A Tabula fordítóiroda munkatársai minden esetben segítenek, hogy az Ön igényeinek és költségvetésének megfelelő fordítás készülhessen.

Mit kell tudni Kazahsztánról?

Kazahsztán Közép-Ázsia legnagyobb országa, a Kaszpi-tenger partján fekszik, és határos Oroszországgal, Kínával, Tajvannal, Üzbegisztánnal és Kirgizisztánnal. Kazahsztán neve a kazah nyelvben „fejlett nemzet” vagy „szabad emberek” jelentést hordoz.

Kazahsztán lakossága több mint 18 millió fő, és a népesség nagy része a városokban él. A főváros Astana, amelyet 2019-ben átneveztek Nur-Szultanra. A város az ország gazdasági és kulturális központja.

Kazahsztánban erős az olaj- és gázipar, a szénbányászat és az ásványkincsek kitermelése. Ebben az országban van a világ legnagyobb urániumbányászata, és a bányaipar nagyon fontos szerepet játszik a gazdaságban. Kazahsztán a régió vezető gabonatermesztő és állattenyésztő országa, de jelentős turisztikai célpont is, különösen a történelmi és kulturális látnivalók miatt.

A kazah kultúra gazdag és változatos, és az ország hosszú történelme során számos kultúra és népcsoport hatását befogadta. A népi kultúra fontos elemei közé tartoznak a nomád életmód, a hagyományos zene és tánc, valamint az ételek és italok, mint például a „kumisz” (gyümölcsléből készült alkoholos ital).

A kazah nyelv az ország hivatalos nyelve, de több más nyelvet is beszélnek, például az oroszt, az angolt és a kínait.

Összességében Kazahsztán gazdag kultúrával és természeti kincsekkel megáldott ország, amely hatalmas gazdasági, turisztikai és kulturális potenciállal rendelkezik.

Milyen a kazah nyelv?

A kazah nyelv a türk nyelvcsaládba tartozik, és a világ legnagyobb államnyelvei közé tartozik. Több mint 15 millió ember beszéli, főként Kazahsztánban és a szomszédos országokban, például Üzbegisztánban, Kínában és Kirgizisztánban.

A kazah nyelvnek két fő dialektusa van: a déli és az északi. Az ország hivatalos nyelve a kazah, de az orosz nyelv is széles körben használatos a különböző területeken. Az országban a kazah nyelvet latin ábécével írják, de az orosz nyelvvel való kapcsolata miatt a cirill ábécé is használatban van.

A kazah nyelv szókészlete gazdag és változatos, és számos jövevényszót tartalmaz más nyelvekből, például az oroszból, a törökből és az arab nyelvből. A kazah nyelv grammatikája hasonló a türk nyelvcsalád többi nyelvéhez, például a török vagy az üzbég nyelvhez. A számokat tízes számrendszerben jelölik, és névelőket is használnak.

Ha kazah fordításra van szüksége, fontos olyan fordítóirodát választani, amely szakértői tudással és átfogó ismeretekkel rendelkezik a kazah nyelvről és kultúráról. A Tabula fordítóiroda szakemberei anyanyelvi szinten beszélik a kazah nyelvet és mélyrehatóan ismerik a kazah kultúrát, így megbízható és jól érthető fordítást fog kapni tőlünk.

Hol élnek még kazahok?

A kazah nemzetiségű emberek többségét Kazahsztánban találjuk, de sokan élnek az ország határain kívül is. Az alábbiakban felsorolunk néhány országot, ahol jelentős számú kazah közösség található:

 1. Kína: A kínai Xinjiang tartományban élő ujgur nemzetiségű emberek között jelentős számban vannak kazahok is. A kazah nemzetiségűek az ujgurokkal együtt élnek és gyakran együtt gyakorolják az iszlám vallást.
 2. Oroszország: Az oroszországi Altáj Köztársaságban, valamint az omszki, kemerovói és tomszki területeken a mai napig kiemelkedő a számuk. Az oroszországi kazahok általában a kazah nyelv és kultúra megőrzése érdekében hoztak létre kulturális központokat és egyesületeket.
 3. Üzbegisztán: Üzbegisztánban főként a határ mentén találjuk őket. Az üzbég kormány támogatja a kazah kultúrát és nyelvet, és több kazah nyelvű oktatási intézményt is létrehoztak az országban.
 4. Mongólia: A mongóliai kazahok többsége a Gobi-sivatagban és az ország nyugati részén él, és a nomád életmódot folytatják. Az országban élő kazahoknak nagy szerepük van a mongol-kazah kapcsolatok formálásában és a gazdasági együttműködésben.

Kazahsztán fő exportcikkei

Kazahsztán gazdaságának alapja az ásványkincsek kitermelése, és az ország az egyik legnagyobb ásványkincs-exportőr az egész világon. Kazahsztán fő exportcikkei:

 1. Olaj és gáz: Kazahsztán a világ legnagyobb olaj- és gázexportőreinek egyike, és az ásványkincsek exportja az ország bevételének mintegy 60%-át teszi ki.
 2. Ásványi nyersanyagok: Az országban található kitermelhető ásványkincsek között szerepelnek a bauxit, a vasérc, az arany, az uránium, a réz, a cink és a kobalt.
 3. Gabonafélék: Kazahsztán az egyik legnagyobb gabona exportőr a világon. A konkrét termékek között szerepel a búza, a kukorica és az árpa.
 4. Állati termékek: Az ország jelentős állattenyésztő iparral rendelkezik, és az állati termékek exportja is fontos szerepet játszik az ország gazdaságában. A legfontosabb exportcikkek a marhahús, a bárányhús és a lóhús.
 5. Vegyipari termékek: Kazahsztánban jelentős vegyipari ágazat működik, és az ország exportál különböző vegyipari termékeket, például műtrágyákat, festékeket, műanyagokat és gyógyszereket.
 6. Textilipari termékek: Az országban található textilipari gyárak különböző ruházati és textilipari termékeket állítanak elő, amelyeket más országokba is eljuttatnak.

Ha kazah nyelvű fordításra van szüksége, a Tabula fordítóiroda szakemberei szívesen segítenek az üzleti dokumentumok, szerződések vagy más gazdasági témájú anyagok fordításában.

Részletekért írjon nekünk e-mailt, vagy hívjon most: 06 30 219 9300