Hogyan tanuljunk nyelvet?

Egy új nyelv megtanulása mindig egy hatalmas utazás, ami rendkívül kifizetődő lehet. És mivel ez egy összetett tanulási folyamat, gyakran előfordul, hogy a kifogások, a halogatás és a késlekedés állnak a nyelvtanulók útjába. Éppen ezért szeretnénk megosztani néhány olyan kifogást, amelyeket mi is túl gyakran hallunk, amikor a dolgok nehezednek, de mivel szeretjük a nyelveket, a következő listával motiválni szeretnénk Téged arra, hogy a kifogások helyett okokat találj a tanulás folytatására.

Kifogás: ez nem illik az én tanulási stílusomhoz

Tehát beiratkoztál egy online kurzusra, amely már 3 hete tart, de úgy érzed, hogy hiányzik a motivációd. Úgy képzelted, hogy az online kurzus szabadságot ad, és lehetővé teszi, hogy a saját tempódban tanulj, de valamiért ez nem működik.

Tanulási ok: használd ezt a tapasztalatot az ideális tanulási stílusod megtalálására

Tehát rájöttél, hogy az online órák nem neked valók. Mi a következő lépés? Nos, az biztosan nem az, hogy feladd. Fogd fel ezt egy tanulási folyamat részeként. A következő célod az legyen, hogy megtaláld a számodra megfelelő tanulási stílust. Ami az egyik embernek működik, az nem feltétlenül működik a másiknak. Például kipróbálhatod az egyéni órákat. Lehet, hogy neked jobban fekszik a személyes kapcsolat a tanárral, míg mások számára az interaktív tanulási módszer válik be. Az említett példa nem azt sugallja, hogy a jelenléti órák jobbak lennének az online kurzusoknál, csupán azt mutatja, hogy mindenki számára más a hatékony tanulási módszer.

Kifogás: az angol nyelvet gyakorlatilag mindenhol beszélik

Igen, az angol egy széles körben beszélt nyelv, de ne használd ezt a kifogást, amikor nehézségekbe ütközöl a nyelvtanulás során. Az angolt nem minden ember beszéli a Földön, és ez önmagában nem elegendő indok.

Tanulási ok: nyisd meg az elméd új lehetőségek előtt

Az új nyelv megtanulása lehetővé teszi, hogy bepillants a különböző kultúrákba és sok más dologba. Bár igaz, hogy az angol egy globális nyelv, ne hagyd, hogy ez az állítás elbizonytalanítson az utad során.

Kifogás: már túl öreg vagyok a tanuláshoz

Mindig is ott motoszkált a fejedben, hogy szeretnél megtanulni spanyolul, de a zsúfolt időbeosztásod és a hektikus életmódod miatt úgy érzed, sosem tudnád végig csinálni? Szenvedélyesen szeretnél spanyolul tanulni, és most, hogy találtál egy kis időt, mi tart vissza? Nos, néhányan életkorukat használják felmentésként.

Tanulási ok: bárki képes megtanulni egy nyelvet

Igen, mindannyian hallottuk, hogy a gyerekek gyorsabban tanulnak, vagy, hogy az idősebbek nehezebben sajátítják el az új dolgokat, mint a fiatalok. Az ilyen gyakori kifogások nem feltétlenül felelnek meg a valóságnak, mivel minden korosztályból kerülnek ki sikeres nyelvtanulók szerte a világon. A tanulásnak nincsenek korlátai, és a nyelvtanulóknak sem szabad engedni ezeknek a kifogásoknak.

Kifogás: nincs időm

„Nagyon elfoglalt vagyok, rengeteg a munkám, ráadásul amikor hazaérek, a gyerekemmel kell foglalkoznom.” Az időhiány az egyik leggyakoribb indok a tanulás halogatására. Ezt a kifogást már túl sokszor hallottuk!

Tanulási ok: az időbefektetés megtérül

Nincs olyan univerzális szabály, amely megkövetelné, hogy valaki egész napot fordítson az új nyelv tanulására. Az, hogy mennyi időt szánsz a tanulásra, az az egyéni időbeosztásod szerint változhat. Lehet, hogy heti 2 óra vagy napi 20 perc is elegendő lehetőség a tanulásra. Ha igazán akarsz valamit, időt kell rá szánnod. Ha kevés időt is tudsz rászánni, az is több mint a semmi. Ráadásul az időszakosan beiktatott tanulási idő segíthet az időgazdálkodási képességeid fejlesztésében.

Kifogás: egyszerűen túl nehéz

Igen, mindannyian tudjuk, hogy a nyelvtanulás néha nehéz lehet. De ha úgy érzed, hogy nem tudod leküzdeni ezt a kihívást, és magát a nyelvet hibáztatod, akkor itt az ideje, hogy a hozzáállásodon változtass.

Tanulási ok: a kihívásokból meríthetsz új erőt

Minden tanuló elmondhatja neked, hogy a nehézségek mindig felmerülnek, akár tetszik, akár nem. A kihívások meghaladása a tanulás szerves része. Ezek a nehézségek jobb tanulóvá formálnak, és gyakorlati tudásra tesznek szert. Egy kihívás, például egy szó kiejtésének vagy helyesírásának megértése, egyúttal lehetőség is arra, hogy tovább fejlődj és még jobban jeleskedj a nyelvtanulásban.

Ha még nem sikerült fordítói szinten megtanulnia az adott nyelven, és fordításra van szüksége, keressen fel minket.

Hívjon még ma a 06 30 219 9300 számon!